مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت بیان کرد: بازار سرمایه سدی در برابر نقدینگی سرگردان/ ما به افق روشن بازار سرمایه خوش‌بین هستیم
تاريخ: 1397/03/28

مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت بیان کرد: بازار سرمایه سدی در برابر نقدینگی سرگردان/ ما به افق روشن بازار سرمایه خوش‌بین هستیم

جلسه گشایش نماد صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس «افق ملت» روز یکشنبه 28 خردادماه در محل شرکت بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد. در این جلسه که با حضور «روح الله حسینی مقدم» معاون ناشران و اعضای شرکت بورس، «مسعود سلطان‌زالی» مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت، «بهنام چاووشی» مدیرعامل کارگزاری فیروزه آسیا و «رضا کیانی» مدیر تحقیق و توسعه بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد، به بررسی چالش‌های موجود در زمینه فعالیت صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه ایران پرداخته شد.
جلسه گشایش نماد صندوق سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس «افق ملت» در روز یکشنبه 28 خردادماه در محل شرکت بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد. در این جلسه که با حضور «روح الله حسینی مقدم» معاون ناشران و اعضای شرکت بورس، «مسعود سلطان‌زالی» مدیرعامل تأمین سرمایه بانک ملت، «بهنام چاووشی» مدیرعامل کارگزاری فیروزه آسیا و «رضا کیانی» مدیر تحقیق و توسعه بورس اوراق بهادار تهران برگزار شد، به بررسی چالش‌های موجود در زمینه فعالیت صندوق‌های قابل معامله در بازار سرمایه ایران پرداخته شد.
مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت با اشاره بر اهمیت و ضرورت توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری در جامعه، بر افزایش تلاش‌ها در جهت معرفی بازار سرمایه، ارکان و نهادهای بازار سرمایه به عموم جامعه، تأکید کرد و انتقال نقدینگی از بازارهای موازی به سمت بازار سرمایه را سبب رشد و اعتلای اقتصاد کشور دانست.
«سلطان‌زالی» توضیح داد: مهم‌ترین مشکلی که در میان هشت صندوق قابل معامله در بورس (ETF) فعال در بازار سرمایه مشاهده می‌شود، فقدان نقدشوندگی کافی است که عمدتاً به سازوکارهای بازارگردانی صندوق‌ها بر می‌گردد و تلاش شده در صندوق افق ملت با همکاری رکن بازارگردان تا حد زیادی این نقیصه رایج میان صندوق‌های قابل معامله را برطرف کند.
مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در ادامه اشاره کرد: در زمان پذیره‌نویسی صندوق در اردیبهشت‌ماه ایراداتی به زمان انتخابی گرفته می‌شد و برخی فعالان بازار نسبت به پذیره‌نویسی در زمان رکود خرده می‌گرفتند، در حالی که در ادامه و با آغاز فعالیت این صندوق، نتیجه مثبت زمان انتخابی به وضوح آشکار شد و بازده بیش از 10 درصدی این صندوق در روزهای معدود پس از دریافت کد معاملاتی مشاهده شد.
«سلطان‌زالی» بحث بازاریابی فعال مبتنی بر آگاهی بخشی را از دیگر مواردی دانست که در خصوص صندوق‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است؛ توجه همزمان به تبیین ریسک سرمایه‌گذاری برای مخاطبان و عدم تأکید صرف بر بخش بازده در هر ابزار سرمایه‌گذاری از دیگر نکات مورد اشاره ایشان بود.
مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در خصوص پیش‌بینی بازار گفت: ما به افق روشن بازار سرمایه خوش‌بین هستیم و البته اعتقاد داریم باید تمامی تبلیغات و ترغیب‌ها از طریق آگاهی بخشی انجام پذیرد و با کانالیزه کردن منابع جامعه به سوی فعالیت‌های مولد از طریق بازار سرمایه توجه ویژه داشت.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 99 درصد حجم صندوق‌های سرمایه‌گذاری به ارزش 150 هزار میلیارد تومان از نوع صندوق‌های درآمد ثابت هستند؛ درحالی که صندوق‌های در سهام جمعاً شامل 933 میلیارد تومان است و در صندوق‌های قابل معامله در بورس مجموعاً 100 میلیارد تومان دارایی وجود دارد.
مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت در پایان با بیان اینکه در حال حاضر بازار سرمایه ایران نیاز به صندوق‌های جدید دارد، گفت: در خصوص نوآوری‌هایی که در دنیا در زمینه صندوق‌های قابل معامله در بورس انجام شده بسیار عقب هستیم؛ به طور مثال صندوق‌های بخشی که مبتنی بر صنایع خاص هستند از جمله صندوق‌های متعارف و پر مخاطب در دنیا هستند که در ایران نیز می‌تواند یکی از گزینه‌های جذاب سرمایه‌گذاری باشد.